Favorit Måndagarna.

Studietid & kortdag i skolan, riktigt skönt att börja en Måndag med =).
Idag var vi riktigt flitiga gick upp halv 9 åt frukost rastade hundarna och började sen jobba med projekt arbetet, sen vidare till skolan. Idag blev det bilen för att få så mkt som möjligt gjort med företaget innan det var dags för 1 lektion i skolan med marknadsföring.
Idag har vi kollat igenom igenom vad vi ska ha för nya träningskläder, Blir hundförartröja, bobergs hundförarväst och deras byxor från Engelssons.
Älskar att de har ryggficka på västen och tröjan, kanon bra att kunna lägga undan kopplet när man tränar och tävlar lydnad =).
Passade på att ta ett lydnadspass med tjejan på kvällsrundan med hjälp av Louise som kommenaderade oss.
Föra veckan var jag faktiskt duktig och skrev ner allt jag och Avla behöver jobba med och en av sakerna är att träna med koppel i linförigheten, det gick jätte bra =).
Älskar verkligen att träna med denna hund helt underbar, en sån vilja att vara till lags, göra allt rätt och hon har sån trevlig attityd till all träning <3.
Specialsök: Citronte

Helg i Småland..

Alva i sin nya sele.

Kommer att finnas till försäljning snart, specialdesignade för just din hund !

Hojta till om ni är intresserade!


Denna helg blev vi kvar i Reftele, vi har hunnit med allt från storhandling, hundträning till öl drickande =).
Igår började vi dagen med att packa väskorna och bege oss ut i skogen med hundarna
för att spåra och köra lite uppletande. Under tiden vi väntade på att spåren skulle bli klara drack vi kaffe, trimmade Ozzi och jag körde lite lydnad med Alva, när spåren hade legat 2 timmar var det dags för lite arbete.

 

Alva är inte att leka med när man kommer ut i skogen det går så in i H.....e fort, ingen tanke på att hennes matte ska hinna med överhuvudtaget, tyvärr går hon över endel apporter då det går så fort, men de hon hittar apporterar hon och ger mig direkt =). Ja så detta spår var ett riktigt äventyr, vi flög över och under stock och sten om man säger så... Alva lyckades dra ner mig i en bäck (iskallt), sen drog hon in mig med huvud före in i ett nerfält träd + lite andra grenar med det var ju bara småsaker mot det andra :P. Men vi lyckade iaf ta oss igenom spåret, en glad hund och en dyngsur matte med sår lite här och där över kroppen och grenar i hela huvudet, underbart vad skulle livet vara utan hund ;D.
Sen vidare för att köra ett pass med uppletande, 3 skick klarar hon sen blir det bara spring så det blir att jobba med uthålligheten där.
På kvällen kom Hanna i klassen över, vi käkade lite mat och drack vin. Våra grannarna kom senare på kvällen och knackade på för att bjuda över oss på lite öl för att umgås, alltid trevligt att lära känna ens grannar mer =). En trevlig kväll som inte slutade förens kl 5 på morgonen =).
Sen upp kl 9 för att ge hundarna mat och rasta de, vidare till skolan för att möta Hanna för att ta en långpromenad med hennes hundar Baily och lilla Leia, blev en promenad på 1,5 timma =).

Out-n-out

Gå in och kolla på fina hundartiklar..
Hundhalsband och hundartiklar
O.......ut-n-out Hundartiklar
................................

Studietid och hundträning.

Eftersom vi hade studietid idag tog vi sovmorgon till halv 9, Sen ut på en promenad med hundarna, skyddsarm och kameran åkte med ut för en gångs skull =).
Sen till skolan för ett möte ang. vårat projekt arbete och sen ner på våran extra lektion med Markus problemhund och hundproblem =).
Igår var en riktig sjuk dag. Påväg ner till hundstallet ser vi en massa "frön" flyga omkring, men så kom Louise på att det var deras dunkudde, så det var fullt med dun som flög omkring ute :P. Alva/Ozzy hade alltså slitit ut kudden ur boxen busat och slitit omkring den i uteboxen grrr. Ja in på lektion, där står läraren helt alvarlig och säger att vaktmästaren har ringt för att dunet har åkt in i ventilationssystemet och det måste plockas upp med en gång, Shit PINSAMT...
Jag sa att jag förstod det och skulle ut för att städa då alla i klassen + läraren bryter ut i ett gapflabb för att jag gick på deras skämt ;P hahaha.
Sen var Alva ensam i 2 timmar hemma för att vi skulle storhandla, Hon lyckades under den tiden slita sönder sin hundbädd i några bitar, gahh förstår inte vad hon håller på med men troligtsvis beror det väll på stressen i hundstallet och hon inte hade hunnit varva ner, men för säkerthets skull ska jag backa i ensamhetsträningen och minska utrymmet mer igen.
Alva bjuder iaf på mkt saker, tror aldrig jag har varit med om en hund som hittat på så mkt hyss som denna dam och fler lär det ju bli.

Tråk Måndag...

Hade studie tid till klockan 11 idag, så vi skulle ha sovmorgon till 8 men råkade sova till halv 9.
Men tyvärr blev ingen skola då jag bara blev sämre ju mer klockan vart, vet inte vad det var med mig idag, blev jätte yr efter att jag vilat så jag kom inte ur sängen på ett bra tag eftersom hela rummet snurrade, tillslut kom jag iaf upp och fick ta stöd mot saker för att kunna komma frammåt :S. Nu mot kvällen känns det bättre, inte alls så yr =).
Hundarna fick vilodag från träning och vi fick pallra oss ner till tvättstugan eftersom den var bokad idag, handla lite och sen jobba med projektet, så nu har vi kollat upp med försäkringar och vad vi ska ha för produkter i webbshopen.

Max dop

Lördagen börjades med en 5 km runda, Sen blev det att göra ordning sig och ta sig till dopet =). Jag, lille brorsan och Benny är faddrar till Maximilian, tyvärr kunnde inte brorsan komma hem till denna helg men jag och Benny fick vara med uppe och hålla Max, han tog det riktigt bra. Lite tårar kom det pga att han tyckte det vart så tråkigt att sitta still.
Vatten på huvudet var kanon skönt enligt Max och när prästen lyfte upp honom i luften lyste han upp som en liten solstråle =).

Dopet.
Present öppning o Fika.
Världens finaste Max.
När dopet var över sammlades vi för att fika och prata, vi blev även kvar för att hjälpa till att plocka ordning lite, sen hemmåt till Alv som suttit hemma 3 timmar, hon hade skött sig fint, förutom att hon hade bäddat så mkt att lakanet var trasigt hahaha.
Kusinerna från stkhlm följde med oss hem, för att hinna umgås lite mer, Alva satt instängd på rummet då deras yngsta dotter är hunddrädd, men det gick kanon, de stod och myste i ca 2 timmar och Alva passade på att vissa upp lite trix för fler klappar.
På kvällen bar det av till syster och hennes kille för att umgås, äta mat och dricka lite öl med deras vänner. En riktigt trevlig kväll som slutade med att vi sov kvar.
Idag var man dock inte lika pigg men vi tog oss iaf ut på 1 timmes promenad med Lisa och hennes hund Zorro, hundarna hade kanon roligt och sprang av sig ritkigt ordentligt, sen hem för att vila lite och vid 18 åkte vi tillbaka till Reftele för en ny vecka i skolan med en massa plugg.
Bus i snön.

Massor med Snö.

Tog en rejäl sovmorgon till kl 11 idag. Vaknade av att Alva vankade av och an i rummet och när jag öppnade ögonen stog hon och blängde på mig, hon tyckte att jag hade sovit alldeles för länge.
Så det blev att ta sig upp från sängen och ut med hunden på en morgon kiss och det var inte en dålig chock man fick när man öppnade dörren och såg all snö, men en glad och galen hund sprang raka vägen ut och började leka iaf =).
Sen blev det en tripp in till stan för att fixa doppresenter till syrran & Mickes son Max som ska döpas i morgon =). Passade på att springa in på kicks och köpte rött nagellack och sen vidare in på Cubus där jag hittade lite fina smycken till mig själv =).
Försökte även hinna med att åka till lindahls för att se om de hade en sak som syrra ska ha på dopet imorgon, men det hans inte med tyvärr, så det får bli imorgon. Istället blev det att köra vidare till farmor och hämta syster och Max.
Alva fick vara ensam hemma, nästan 3 timmar blev det. Hon hade skött det fint förutom att hon har börjat ta mina kläder IGEN, Men beror nog på att hon inte fått göra något idag eftersom hon ska vila den här helgen.

Skönt att komma hem

Idag Började dagen med skola, skulle gått till skolan med gick ifrån väskan så det vart och vända, hämta sakerna och ta bilen till skolan, typiskt. Men det var nog bäst för Alva med lite vila, ibland är det bra med en trött och virrig matte..
Morgonen började iaf med servicehunds träning, gick inget vidare tyvärr men sådana dagar har vi ju alla =).
Vi bestämde oss för att visa upp diskrimineringen, den har suttit klockrent. men men väl framme hos läraren stötte jag på en motgång som inte visat sig innan. Hon tog rätt föremål varje gång, MEN när hon tog bort den rätta tog hon FEL nästan varje gång, varför? Är det något jag gör annorlunda pga pressen? Eller är det situatioen som blir annorlunda? Ja jag vet inte, så nu tar vi vila från det i en vecka o ser om det går bättre sen.
Men det jag ändå går och grubblar över är varför hon gjorde rätt när jag gick därifrån och körde utan läraren, något konstigt måste jag göra hmm, verkligen något att tänka igenom.
Sista lektionen var företagsledning, vi gick igenom vad man ska tänka på när man tar banklån och vad man ska akta sig för, en bra och lärorik lektion =).
Sen bar det av hem till lägenheten för att packa ut alla saker till bilen hämta upp Linn & Rezzo för att åka hem till Norrköping, så skönt =). En lika rolig och trevlig resa som vanligt med Linn och Louise haha.

Halt Alva!

Igår kväll upptäckte jag att Alva var halt igen, jag blir lika orolig och rädd varje gång detta händer. Men Antagligen beror det på alla hennes vurpor, allt går ju i 300 hundra. Detta har hänt innan och kommer säkert hända igen, det är inte lätt att förebygga när man har en malle som är skogs tokig och älskar att springa..
I Måndags slog hon omkull minst 2 ggr när hon sprang som en dåre efter leksaken, på agilityn fick hon för sig att hoppa upp på balanshindret vilket inte gick så klart, så tror hon är öm o har ont efter det. det är inte många normalt funtade hundar som gör det, men sånt gör Alva. Det är ett under att jag inte fått hjärtinfarkt efter alla ggr hon skrämt mig med sådana saker.
Så går kvällen bestod av massage och en massa mys, vilket gav resultat. Men öm är hon i tassarna så nu blir det mest koppel promenader och när hon är lös är det inget vilt springande.
Medan Alva vilade i hundgården under lunchen gick några av oss i klassen upp till agilityplan, körde lite agility och hundarna lekte en massa.
Tjejan hittade en skön plats att ligga på under lektionen.
Söta Rezzo Kör agility.
Ozzie gubben fick ett varv på banan han med.
'
Efter träning blev det lek. Rezzo Dansks/vensk gårdshund 1 år. Ozzi basset fauve de bretagne 9 år.

Vardagslydnad!

Ibland vaknar man upp och inser att träningen inte går framåt, att det är något om inte fungerar och det kan va svårt att se vad det är med egan ögon.
Men jag har tur som har Louise att diskutera och prata ut med, Alva har vart väldigt ofokuserad, lättstressad och svår att ha o göra med under ca 2 veckor.
Men efter lite funderingar och pratande så beror det antagligen på flera saker För mkt lek på promenaderna med boll som stressar upp henne, hormoner som spökar och en matte som  tappat koppel träningen efter all tid hemma då hon mest gått lös.
Det är verkligen mkt att tänka på och man glömmer lätt bort hur man fick tösen till att gå fint i kopplet innan praktiken, men vi kom på det tillsut, Alva kom verkligen ner på jorden och man kunde se hur andades ut och blev sitt gamla vanliga, bara jag ändra på mig genom att belöna med en lugn och mkt tystare röst och vände om hon började sträcka i kopplet =).
Så nu blir det koppel träning igen, ingen boll lek på promenader och passivitetsträning.
I skolan hade vi vardagslydnads träning med hundläraren och gick igenom vad man ska tänka på när man håller kurs och inlärningsmetoder. Vi hann även med ett lydnadspass innan vi gick hem för dagen och vi hittade även våran hem nyckel på en gräsmatta där vi tränade igår, lättnad. Vi är lika virriga jag & Louise 1-1 i att tappa bort samma nyckel nu ;P.

Boxkompisarna

Igår åkte jag & Louise tillbaks till skolan efter en oplanerad hemresa då Tova opereades pga livmoderinflamation förra veckan, istället fick lilla Ozzi gubben följa med ner till skolan och Tova blev kvar i Norrköping för vila och läkning.
Idag började vi dagen med en promenad till skolan, gjorde ordning boxen till hundarna med täcken, en kudde, drapperier och myste med hundarna tills första lektionen började kl 11.
På lunchrasten drog vi upp till agilitybanan Louise fick ta ett varv med både Ozzi och Alva. Vilket gick kanon bra Ozzi kom ihåg massor och Alva var lika galen som vanligt, men det skötte Louise fint.
Påvägen hem från skolan blev jag så sjukt sugen på lite lydnads träning så min snälla vän ställde upp som hjälp och kommenderade oss =).
Lydnaden känns verkligen rolig nu och det går frammåt, så nu gäller det bara att träna vidare och kämpa på till skolmästerskapet i lydnad den 4 April.

RSS 2.0