Kastrering.

Pratade med försäkringsbolaget i Måndags och gick igenom hur berörd Alva blir av sitt löp.
Alva är nu 15 månader och har redan löpt 3 ggr. De var väldigt översende och sa att för eller senare kommer det bli komplikationer av detta så en kastering var att rekomendera och att det kommer gå på försäkringen. Men innan något blir bestämt ska vi göra en undersökning så en veterinär ska få kolla på henne och se hur dåligt hon mår av sina löp..
Eftersom vi har en kort vecka på praktiken och den är stängd på Torsdag, så åker vi hem då och vi har en tid bokad hos vet kl 14 00, jag hoppas verkligen att det går bra och en kastering blir av snart.
1 a löpet var jätte konstigt, hon verkligen stank och man ville inte vistas i samma rum som henne, blodet var brunt och ibland ran det ur henne, hon tvättade sönder sig och fick gå i tratt efter 1 vecka. Veterinären tyckte att jag skulle avvakta, uppfödaren gissade på urinvägsinfektion så satte i c-vitamin i fodret och löpet blev normalt.
2 a löpet var normalt men lite okoncentrerad, lite tröttare. Men gick väldigt snabbt in i höglöp och var villig till allt som rörde sig alltså alla djur och männsikor. Annars var hon lätt att ha och göra med och träna.
3 e löpet alltså detta löp, hon är inne i v 2 och är riktigt berörd av det. hon gick in i "höglöp" innan hon ens hunnit börjat löpa, hon är helt i dofternas värld, kissar över allt, lyfter benet som en hanhund, låter som en hanhund som uppvaktar en tik, bara en människa eller hund tittar på henne viker hon undan svansen och hela kroppen rycker på henne.
Vi har pratat endel om kastrering på hundlektionerna om fördelar och nakdelar, medicinska fördelar, problem som kan uppstå osv.
Vad anser ni om kastering på hund?
Fördelar/nakdelar?
Egna erfarenher?

Kommentarer
Postat av: Ingela

Hej hej! Ang kastrering. Jag är för kastrering om de är påverkade för förr eller senare kommer det en pyo. Och att löpa 3 gånger när man är 15-16 mån är ju inte normalt. Min lilla löpte i november när hon var dryga 10 mån och har inte löpt andra gången ännu. Hon är nu 16 mån.

Jag tror det är bra beslut om du kastrerar henne. Du kommer spara på din hund och du kommer få en helt annan individ efteråt. En helt galen och sprallig dam som inte ligger kvar på några hormoner alls.



Kram

2011-05-04 @ 09:17:17
URL: http://www.ostanvindens.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0